„Drwal” ma konkurencję. Walczą z nim „Rywal” i „Rybak”

20 listopada w sieci McDonald’s ma się pojawić „Burger drwala”. Okazuje się jednak, że tym razem konkurencja wyprzedziła słynną sieć z USA. Na rynku można już dostać m.in. „Burger rywala” oraz „Burger rybaka”.

Restauracja sieci Max
Restauracja sieci Max | Foto: Tomasz Kawka / East News

„Burger drwala” od od dawna sezonowy hit sieci McDonald’s. I w tym sezonie nie zabraknie go w restauracjach.

Wcześniej, już 7 listopada, zadebiutował natomiast „Burger rywala” sieci Max Premium Burgers, która bardzo szybko rozwija się na naszym rynku. Burger z tej szwedzkiej sieci oferuje połączenie piklowanych papryczek jalapeño i kremowego sosu aioli. „Rywala” można kupić w restauracjach Max już drugi sezon.

„Po sukcesie, jaki osiągnęliśmy w ubiegłym roku, postanowiliśmy ponownie podjąć wyzwanie w tym, co dla nas najważniejsze: smaku, jakości i zrównoważonym rozwoju. Nie boję się powiedzieć, że po raz kolejny zrobiliśmy to lepiej” – mówi Richard Bergfors, CEO sieci Max Burgers.

"Burger rywala" sieci Max
"Burger rywala" sieci Max | Materiały prasowe

Nie tylko Max staje do rywalizacji z McDonald’sem. Obecnie na rynku jest też dostępny „Burger rybaka” sieci North Fish, który też nawiązuje do hitu sieci z USA, choć ma — jak sama nazwa wskazuje — bardziej rybny skład.

„Jest to burger z filetem z łupacza w chrupiącej panierce, serem cheddar, ogórkiem konserwowym, piklowaną czerwoną cebulką, sałatą rzymską i sosem musztardowo-miodowym” — czytamy na stronie North Fish.

North Fish ma "Burger rybaka"
North Fish ma "Burger rybaka" | Mateusz Madejski / Business Insider

Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł do końca. Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.

Źródło

No votes yet.
Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *